Valgykit kaip žvėrys! Kokių sveikos mitybos paslapčių galime pasimokyti iš gamtos
- Metai 2021
- Viršelis Kietas
- Puslapiai 272
- ISBN 9786098254525
Knygos „Valgykit kaip žvėrys! Kokių sveikos mitybos paslapčių galime pasimokyti iš gamtos“ aprašymas
Geriausia 2020-ųjų metų New Scientist knyga
Mūsų protėviai, iš kurių išsivystėme, intuityviai jautė, kiek ir kokio maisto reikėjo jų kūnui, tad maitinosi išlaikydami idealią maistinių medžiagų pusiausvyrą. Pradedant laukiniais babuinais ir baigiant lipniais pelėsiais glitūnais, visi gyvi organizmai instinktyviai žino, kaip derinti mitybą. Visi, išskyrus šiuolaikinius žmones. Kada ir kodėl mes praradome šį gebėjimą, ir ar įmanoma jį susigrąžinti?
Pasakodami įtraukiančią mitybos mokslo ir evoliucinės biologijos istoriją bei remdamiesi daugelį metų trukusiais novatoriškais tyrimais, Davidas Raubenheimeris ir Stephenas Simpsonas nuosekliai atskleidžia atsakymus į šiuos klausimus. Jų spalvingos mokslinės kelionės metu skaitytojai apkeliaus visą Žemės rutulį – nuo Keiptauno prieškalnių iki Arizonos dykumų bei pažangiausių tyrimų centro Sidnėjuje. Mokslininkams tikrinant savo hipotezes su įvairiais gyvūnų karalystės nariais, skaitytojai susipažins su skėriais, pelėmis ir netgi gorilomis.
Šios didingos mokslinės kelionės rezultatas – jungtinė mitybos teorija, išryškinanti svarbias prielaidas apie augančią medžiagų apykaitos ligų ir nutukimo epidemiją. D. Raubenheimeris ir S. Simpsonas pateikia naudingų įžvalgų, padėsiančių įvertinti nepageidaujamą šalutinį madingų dietų poveikį, kontroliuoti savo mitybos aplinką ir suvokti, kad tai, kas skanu ir sveika, yra sudėtinė tinkamos mitybos dalis.
Atsiliepimai
„Knygą Valgykit kaip žvėrys perskaityti būtina. Ši nuostabiai parašyta knyga teikia itin autentišką ir įtikinamą paaiškinimą, kodėl tiek daug žmonių šiandienėje itin perdirbto maisto aplinkoje priauga per daug svorio. Raubenheimeris ir Simpsonas yra biologai, kurie pasinaudojo savo giliu gyvūnų ir vabzdžių fiziologijos, evoliucijos ir mitybos elgesio išmanymu, kad sukurtų svarią hipotezę: su žvėrimis mus sieja įgimtas apetitas baltymams, kuris ir lemia, ką mes valgome.“ – MARIONA NESTLE, mitybos, maisto tyrimų ir visuomenės sveikatos profesorė, Niujorko universiteto emeritė ir knygos Unsavory Truth autorė.
„Pagaliau pasirodė suprantamai parašyta knyga apie mitybą. Pasaulyje, kuris užtvindytas klaidinančia informacija apie tai, ką ir kada valgyti, Valgykit kaip žvėrys yra tikras šviežio oro gūsis. Negalėjau jos paleisti iš rankų. Remdamiesi daugiau nei 30 metų trukusiais naujausiais tyrimais, jos autoriai paaiškina, kaip šiuolaikinė mitybos aplinka manipuliuoja mūsų alkio kontrolės sistema, ir pateikia patarimų, ką turėtume valgyti, kad gyventume sveikai ir sulauktume gilios senatvės.“ – DAVIDAS SINCLAIRAS, genetikos profesorius, Harvardo universiteto Medicinos mokyklos Paulo F. Glenno senėjimo biologijos centro direktorius ir knygos Lifespan: Why We Age – and Why We Don‘t Have To autorius
„Valgykit kaip žvėrys yra itin vertingas ir kiek neįprastas įvadas į sveikos mitybos mokslą. Žaviuosi knygos stiliumi – joje gausu dramatiškų įvykių, įžvalgų ir netikėtumų. Raubenheimeris ir Simpsonas įtikinamai dėsto mintį, kad baltymai vaidina svarbų vaidmenį mūsų alkio kontrolės atžvilgiu, ir parodo, kokias pražūtingas pasekmes žmonėms lemia nesveiko maisto pramonė. Būtina perskaityti.“ - Dr. MICHAELIS MOSLEY, knygos The Fast 800 and The Fast Diet autorius
„Valgykit kaip žvėrys yra tikras šedevras. Esu pakerėtas, kaip aiškiai ir elegantiškai dėstomos autorių mintys ir pristatomos mokslo prieigos. Iškėlę tikslius klausimus, Raubenheimeris ir Simpsonas atskleidė didžias vieno svarbiausių fiziologinių poreikių, su kuriuo susiduria visi gyvūnai, evoliucijos paslaptis ir vienu mostu į nokautą pasiuntė visus šarlatanus, apsišaukėlius ir psedomokslininkus, kurie siekia šlovės bei turtų brukdami kitiems savo pramanytą šlamštą. Istorija, kurią pasakoja autoriai, yra labai svarbi – kur kas svarbesnė, nei daugelis iš mūsų gali numanyti.“ – Dr. GEORGE’AS McGAVINAS, zoologas ir televizijos laidų apie gamtą vedėjas.
„Nesvarbu, ar skaitytojus patrauks knygoje dalijami sveikatos patarimai, ar mokslinės idėjos, šioje nuostabioje apybraižoje jie atras daug peno savo mintims.“ – Publishers Weekly
Apie autorius
Dr. Davidas Raubenheimeris yra Sidnėjaus universiteto Gamtos mokslų katedros Leonardo P. Ullmano garbės vardo profesorius, tyrinėjantis mitybos ekologijos sritį ir vadovaujantis mitybos mokslo tyrimams Charleso Perkinso centre. Jis skaito paskaitas universitetuose ir dalyvauja konferencijose visame pasaulyje. Kartu su Stephenu J. Simpsonu yra parašęs knygą The Nature of Nutrition: A Unifying Framework from Animal Adaptation to Dr. Stephenas J. Simpsonas yra Charleso Perkinso centro tyrimų vadovas ir Sidnėjaus universiteto Gamtos mokslų katedros profesorius. Autorius yra Karališkosios entomologijos bendruomenės narys, „Wigglesworth“ bei „Eureka“ premijų laureatas, Londono karališkosios draugijos narys ir Australijos ordino riteris. Jis pelnė populiarumą Jungtinės Karalystės ir Australijos televizijos laidose bei žiniasklaidoje, be to, vedė „ABC“ televizijos keturių dokumentinių laidų ciklą Great Southern Land. Gyvena Sidnėjuje, Australijoje.
Prekę galite įsigyti šiuose knygynuose:
Šie duomenys atnaujinami kelis kartus per parą, todėl rekomenduojame paskambinti į pasirinktą knygyną ir pasitikslinti prekių likutį. Knygynų kontaktus rasite čia.
Vilnius
Kaunas
Klaipėda
Panevėžys
Jums taip pat gali patikti
Jeffrey Rediger
Turime sandėlyje
Susan S. Blum, M.D., M.P.H. su Michele Bender
Turime sandėlyje
Kazimieras Vitkauskas, Karolina Tarnauskienė
Rezervuoti ir atsiimti knygyne
Aviva Romm
Turime sandėlyje
Dr. Abby Ellsworth, Peggy Altman
Turime sandėlyje